Europa Månadsvis Mellanöstern Nordamerika

Resa till solen i mars

Att planera in e resa till solen i mars innebär att man egentligen inte behöver åka så långt som tio timmar vilket behövs för riktigt härligt sommarväder under vintermånaderna eftersom det i södra Europa är vår redan vid denna tidpunkt. Vår och allt som grönskar i övriga Europa är en underbar upplevelse och liksom i Norden så söker sig fler människor ut på gatorna och till parkerna för att njuta av det skönare vädret.

Resa-till-solen-i-mars-Italien

Resa till solen i mars

Södra Italien

4 timmars flygresa. Huvudstaden i regionen Puglia som är landets ”klack” heter Lecce och här brukar man uppmäta temperaturer mellan 15 – 20 grader under mars. På öarna Sicilien och Sardinien kan man räkna med samma temperatur i luften, havet kan dock vara lite för kallt för att bada i såhär tidigt på året.

Södra Portugal

4 h 30 min timmars flygresa. Semesterorten Faro i Algarve växer alltmer i popularitet och i mars kan man räkna med 18-20 grader.

Södra Spanien

4 timmars flygresa. Orterna kring Málaga är populära bland svenskar att besöka oavsett årstid men inte förrän i mars månad börjar vädret bli mildare och solen värmer allt skönare, snittemperaturen ligger på omkring 18 grader.

Resa-till-solen-i-mars-Spanien

Israel

4 h  30 minuters flygresa till Tel Aviv, en stad med omtalat nattliv. 1 timmes flygresa från Tel Aviv i Israels sydligaste hörn ligger badorten Eilat intill Gulf Aqaba. Temperaturen ligger omkring 20-24 grader.

Egypten

6 timmars flygresa, populäraste orterna för sol och bad är Hurghada och Sharm El-Sheik intill Röda Havet men om man åker till Kairo en bit norr om turistorterna kan man passa på att besöka pyramiderna. Temperaturen ligger omkring 20-26 grader.

Florida

10 timmars flygresa till orterna Fort Lauderdale och Miami och här är garanterar varmare och även behagligare i havet. Räkna med omkring 30 grader i solen.

Resa-till-solen-i-mars-Florida

Läs också tips på resor i januari och februari.