Europa Månadsvis Nordamerika

Resa till solen i maj

När vårvädret fortfarande håller i sig i Sverige kan man resa till solen i maj och i de sydligare delar av Europa får man uppleva sommarväder redan i maj. Därtill finns några riktiga pärlor i USA!

Resa till solen i maj

Kroatien

3 timmars flygresa till Dubrovnik i södra delen av landet men även städer som Split och Pula är värda att besöka. Kroatien har kust längs hela landet och på öarna utanför fastlandet finns trevliga stränder.

Monaco

3 timmars flygresa till den lilla staten inklämd mellan Franska Rivieran och Italiens nordvästra hörn. I marinan ligger lyxbåtar och gungar och på kasinot Montecarlo flanerar överklass tillsammans med turister.

Södra Tyskland

2,30 timmars flygresa till exempelvis München. Här finns många sevärdheter och minnemärken från Andra Världskriget men också vacker natur med närhet till alperna.

San Francisco

11 timmars flygresa. Kombinera historisk storstad med bilutflykter till närliggande vinodlingar i distrikten Napa Valley och Sonoma.

Washington D.C

8 timmars flygtid till USA:s huvudstad på östkusten. Stadens stora öppna  park med sevärdheter och museum fylls dagligen av friluftsmänniskor och lämpar sig utmärkt för långa promenader. Som huvudstad finns mycket nöjen och fina restauranger att tillgå.

resa-till-solen-i-maj-Washington