Månadsvis

Resa till solen i december

När juletid stundar är det för vissa läge att bege sig till varmare breddgrader för att i exotiska miljöer fira jul och kanske nyår istället för i Sverige. Men en resa till solen i december innebär i många fall långväga resor i och med att det är varmast på andra sidan klotet.

Resa till solen i december

Maldiverna

10 timmars flygresa till den vackra ögruppen Maldiverna, det kan vara några mellanlandningar och kräva ett vattenflyg sista biten, men jag lovar att den som älskar sol och bad kommer att tycka att mödan är det värt. Havet är turkost, temperaturen perfekt kring 28-30 grader och vackra miljöer och boende i exempelvis egna hyddor på stranden öppnar upp för en verklig semester.

Peru

14 timmars flygresa till Peru som passar den mer aktive, ladda för hiking på Machu Picchu, 80 kilometer nordväst om staden Cusco,  innan ruinerna är helt nedstampade. Här uppe på över 3000 meters höjd är vädret växlande, men temperaturen ligger på omkring 18 grader. I huvudstaden Lima, längs kusten mot Stilla Havet, ligger temperaturen på omkring 25 grader, sikta mot utkanten av staden och Playa Miraflores för strandläge.

Argentina

15 timmars flygresa till de sydliga delarna av Sydamerika och Argentinas huvudstad Buenos Aires. Bered dig på 30 graders värme, vissa dagar mer än så, så ta sikte på någon av stränderna mot Atlanten. Mest känd är troligen stranden som med motsvarighet på Gran Canaria; Playa del Inglés.

Resa-till-solen-i-december-Buenos-Aires

Klicka här för att läsa övriga tips för månadsanpassade resmål.

ANNONS: